Пожарот на езерото Младост -Велес од сателит
  Објавено на
share

Пожарот кој го зафати езерото Младост е снимен од сателит и фотографијата можете да ја видите тука но и на линкот до сервисот/страната за сателитски снимки.

Се работи за севисот наречен ZOOM EARTH на NASA преку кој може да се видат и сателитски снимки од целата планета со години наназад како и најновите кои дневно се објавуваат. Датумите од сателитските снимки на датираат од 2000-та година така што можете на пример да видите чад од вулканите на Исланд само треба да го внесете точниот датум и секако покриеноста со облаци од која зависи видливоста. 

 
КОМЕНТАРИ
Copyright Jadi Burek © 2013 - сите права се задржани