Јапонците воведуваат задолжително спиење на работното место
  Објавено на
share

 

Еве шанса да му покажеме на светот колку сме интуитивно напредни и какви врвни перформанси со децении остваруваме

Јапонските работодавачи одлучија дека спиењето на рабтно место е дел од работните обврски на секој вработен

Image result for japan sleep on work

Тука не се мисли дека вработените ќе добијат неколку минути да затворат очи пред својот компјутер, туку ќе имаат на располагање соба за спиење.

На овој потег се одлучија откако најновото истражување покажа дека сонливоста и дремката на работниците годишно ја чини економијата 138 милијарди долари.

Поради тоа предлог на бизнис секторот и јапонското министерство за здравје е вработените да добијат можност барем за половина час сон во периодот после 12 часот.
КОМЕНТАРИ
Copyright Jadi Burek © 2013 - сите права се задржани