За развиорено албанско знаме во Бар, Црна Гора, одреди казни и го протера престапникот.
  Објавено на
share

За развиорено албанско знаме во Бар, Црна Гора, одреди казни и го протера престапникот.

 

И. Д.(64) по националност Албанец е протеран од Црна Гора во траење од еден месец и казнет со 300 евра поради незаконско истакнување и виорење на знамето на Република Албанија на манифестација во Бар.

Лицето го развирил албанското знаме на манифестацијата ,,Краинска косетнијада“.

Полицијата поднесе предлог за покренување на прекршочна постапка пред обвинителството во црногорскиот град, Бар.

 

До скоро имаше закани

https://www.kurir.rs/region/crna-gora/3306267/albanci-slozni-stvorili-smo-nezavisnu-crnu-goru-sada-cemo-isticati-nase-zastave-vladi-je-bolje-da-se-ne-svadja-sa-nama
КОМЕНТАРИ
Copyright Jadi Burek © 2013 - сите права се задржани