BBC Sound Effects - објавена е библиотектата со звучни ефекти на BBC
  Објавено на
share

 

 

BBC Logo

Sound Effects


 

BBC се едни од пионерите во развојот на радиото и телевизијата, меѓу првите во светот од тој калибар, и една од нивните најјаки, најквалитетни страни и продукти без нивните радио драми. До денес таа традиција е останата скоро кај секоја национална куќа. Како значаен дел од продукцијата на таквите емисии секогаш беа и звучните ефекти.

Благодарејќи на будното око на Брајан Ино, кој објави на својот твитер акаунт току за оваа (радосна) вест, ви го презентираме нивниот бета развојна платформа за користење на нивните звучни ефекти. Библиотектата содржи огромен број семплови кои можат да се користат бесплатно, погодни за продукција на музика, филм, радио драма, емисии, џинглови, шпици, реклами. 

These 16,000 BBC Sound Effects are made available by the BBC in WAV format to download for use under the terms of the RemArc Licence. The Sound Effects are BBC copyright, but they may be used for personal, educational or research purposes, as detailed in the license.

For commercial use, you can license sound effects.

Access dataset metadata by visiting our dedicated LOD site. If you have any queries regarding usage, please contact jake.berger at bbc.co.uk

 

 
КОМЕНТАРИ
Copyright Jadi Burek © 2013 - сите права се задржани