Нобеловец за молитвата
  Објавено на
share

 

 „Молитвата е најсилен облик на енергија која може човекот да ја покаже.Таа е исто така реална сила како и земјината тежа. Како лекар имав можност да набљудувам пациенти на кои не им помагаше никаква терапија. Тие успеваа да се излечат од својата болест и од потиштеноста само благодарејќи на смирувачкото дејство на молитвата...Кога се молиме ние се поврзуваме со неисцрпна животна сила која ја придвижува целата вселена. Се молиме барем дел од таа сила да не допре. Кога му се обраќаме на Бог со искрена молитва ние ги усовршуваме и лечиме својата душа и тело. Невозможно е барем еден миг на искрена молитва да не донесе позитивен резултат на било кој маж или жена.“  

(Alexis Carrel –добитник на Нобелова награда за физиологија и медицина 1912 год.)
КОМЕНТАРИ
Copyright Jadi Burek © 2013 - сите права се задржани