Почина актерот сер Јан Холм, од филмовите Петиот Елемент, Господарот на прстените, Елиен, Бразил, Рататуј, Хобити
  Објавено на
share

 Почина актерот сер Јан Холм, ѕвездата од филмовите Петиот Елемент, Господарот на прстените, Елиен, Бразил,  Рататуј, Хобити... 

Photo of Ian Holm, portraying "Father Vito Cornelius", from…(#6b18 ...

 
Познатиот британски актер и ѕвезда на трилогијата „Господарот на прстените“, сер Иан Холм, почина на 88 години по долгата борба со Паркинсоновата болест.
 
Тој беше награден со почесна титула за актерскиот придонес. Публиката најмногу го памети како Билбо Багинс од познатата сага за хобитите, како свештеник од футуристичкиот филм на Лук Бесон, „Петтиот елемент“, од филмот „Вонземјанин“, но и по улогата во филмот „Огнени кочии“, за која во 1981 година беше номиниран за Оскар.
 
Ian Holm, star of Lord of the Rings, Alien and Chariots of Fire ...
 
Претставник на актерот потврди дека Холм починал во болница во Лондон.
 
„Тој почина мирно во болницата, со семејството и негувателите. Шармантен, љубезен и многу талентиран, ќе ни недостасува“, стои во соопштението.
 
Ian Holm in The Lord of the Rings: The Return of the King (2003)
 
 КОМЕНТАРИ
Copyright Jadi Burek © 2013 - сите права се задржани