Лечење фрустрации - или како престанав да бидам вол и пуштив брада
Автор: Јанко Илковски   Објавено на
share

Лечење фрустрации - или како престанав да бидам вол и пуштив брада 

Пред 3-4 месеци од десетици души, кои интересно повеќето беа жени и неколку наводно машки со лажни профили ме убедуваа дека на почеток на ЈУНИ ќе имало нова ЈАЛТА МЕЃУ ТРАМП, ПУТИН И ЏИПИОНГ И ЌЕ СТАВЕЛЕ КРАЈ НА КОРОНА, СИТЕ ВОЈНИ И ПОДЕЛБА НА СВЕТОТ.

Таа средба, ни мање ни више ќе/се/да/ одржела во Белград. Ај ја будала наивна па и се јавив кај колегите од новинарските куќи во Србија кои слатко ми се изнасмеаја, што воопшто читам такви поратли(аналогни на саше политико или некој друг рамноземјаш рекетар). Нејсе и пак, јас будала, напишав едно писменце дека нема такво нешто до сите што со денови ме убедуваат во таа историска свеЦка средба, уште повеќе ми праѓаа и препраќаа дека е во тајност, дека ни јас ни новинарит не сме информирани и дека они имале бољи извори на информации.
Редегенеричниот сој ги залседив, покрај тоа што добив впечаток дека профилите им се лажни и затскриени и тоа не мал број, се истите оние кои со години наназад тврдат дека Бил Гејц ќе не учипел за да не следи, (иако преки мобилните и фб и инста и твитер ионака знаат кај сме и со кого сме)
дека земјата е рамна
дека гуштери владеат со владите
веруваат во господ ама од елиени сме настанле
уште нивото им е будалата Даникен на кој со децении секој рационален му се смее како на аналнаиот деген
дека илуминати све ово - оно
дека не сме слетале на месечината ама русите и они биле дел од заговорот ама дека русите имале оружје да не спасат од астероиди кое било тајно на Тесла иако немало космос и вселена се што прикажуваат сателитетите се фотошоп на наса, и пак русите се нвеини ама најспособни но не можеле да ги фатат на радар како лажат дека слетале на месечината.
Дека вселената не постои, дека "госпо" така напишал - а библија не прочитале, дека се верници, а ниеднаш непричестени па одговараат "што има да се исповедам и причестувам кај тие со џиповите", па веруваат во баба Ванѓа и Иван исцелител, па немало корона се било измислено, имало корна ама го направиле американците па у куртон го пренеле во Кина а кнезите невини и наивни кутрите ништо не биле криви , се биле масоните, и онаа планетата која уствари никој не ја гледа, Седна, била кафено џуџе, тоест сонце и дека пре д 7-8 години требаше да ја уништи земјата иако не ми беше јасно како бидеејќи истите тврдеа дека нема вселна се е само сликички на небото и сите астрономи и научници лажат и рамна е земјата и вкаицните се лажни и дека лековите не убиваат ама нивните креми од кокошји имзет и од масти од мртви глувци лечат се.
Ете што научив од моите драги фејзбук ем неписмени пријатели кои редовно ме информираат кој бил сатанист, а они само у скут на Бога седеле. Што има јас да се разбирам у религија и Гопсод и џабе ми е 40 г литургија оти таму ми переле мозокот, русите знаеле србите спасиле оти така пипувало на нивните портали, кои се тречераредна лжга ама попрво нев ќе им поверува оти они ене лажагт за банери ама научниците лажат, бре!
Пишанака е во стилот на Маркес, во еден здив со потполно погрешна лекторика и правопис како што доликува на манично-депресивно- параноичните типови кои секој издувен мотор на небото било кемтреилс за да не уништеле иако на планетава се повеќе и се подлговечни и се поздрави луѓе.
Да ви кажам пред да умрам, да не ми виси или па да морам навечер ко хорор на сон да ви доѓама и да ви се кењам, духовно у усата, да не се занесувате дека за разлика од вас мозокот сум си го направил анален отвор во кој пенетрира шејтанолот со кој редовно сте во кревет, секако деека не верувате дека не сте во право, кога наликува на најпривлечна најубава девојка, која ментално ве задоволува како најслина одбрана на вашата неписменост, неукост, приученост оти вашето стручно образвание се балкански јутјуб канали и портали.
Тенкјуендфакју! ај мин ај лав ју, зажалење сте и греота.  
Јас сум глуп, површен и неинформиран, и пак ваков никаков ... ауу страшно е ова ... после се прашувам зошто на дебили им успеа да направат ова што ви го направија, и вам и на државата ... ма знаете што, се лошо што ви се случува е заслужено и премалку. Викате за казна, ете ви ја, вие сте казната - вашиот плиток ум ем ентидуховност, анти црковност, ани-наука ве уцапа во септичката. Мојата греша во кариетрата е што имав почит кон вас-будала!
Ама паметни не слушате (не мсилам на мене, ја бев морлок кој 20 г ве предупердуваше и ми се серевте на се, сега откако се оствари, квичите што сум ќутел?
 
Да го цитирам Перо Снагата од филмот Продолжен Викенд на Ставре Ѓузел -
"Мрш бре стоко сељачка!"

 
КОМЕНТАРИ
Copyright Jadi Burek © 2013 - сите права се задржани