Да видам да не верувам - ОДЛОЖУВАЊЕ НА ПЛАЌАЊЕ НА КРЕДТИТЕ И ПО ПРВИ ОКТОМВРИ
  Објавено на
share

Да видам да не верувам - ОДЛОЖУВАЊЕ НА ПЛАЌАЊЕ НА КРЕДТИТЕ И ПО ПРВИ ОКТОМВРИ 

И после 1 октомври ќе може да се одлагаат ратите за кредитите, информира Алсат повикувајќи се на банкарски извори.

Според телевизијата, одложувањето на плаќањето на кредитите ќе биде модифицирана. Тие што финансиски можат да издржат да ги враќаапатите, потешко ќе можат да добијат одложување. Останатите граѓани кои се повеќе финансиски погодени од кризата, ќе може да побааат одложување, па секоја банка ќе решава поединечно за секој случај.

Се разгледуваат модалитетите дали граѓаните сами треба да побараат одложување на ратите или тоа ќе го прават самите банките врз основа на приливите на средства на корисниците на кредити.

 
КОМЕНТАРИ
Copyright Jadi Burek © 2013 - сите права се задржани