Општ хаос со претпродажбата на Сони Плејстејшн 5 ОГРОМНА ПОБАРУВАЧКА!
  Објавено на
share

 Општ хаос со претпродажбата на Сони Плејстејшн 5

 ОГРОМНА ПОБАРУВАЧКА!

Кога побарувачката е поголема од понудата тоа е остварување на соност на секој бизнис план, но кога не можеш да ги задоволиш најредовните следбеници - е тука има проблем. Во Америка е хаос по тоа прашање

Имено, плејстешн е веќе во производство да се наират колични доволни кога ќе почне продажбата во ноември, милиони да бидат задоволени. Но, поради короната, за време на карантинот, сватија дека плејстејшн е најиделаниот медиа забавен центар кој сте можеле да го поскате - игри на блуреј, онлајн, гледање нетфликс и слични каканли, сурфање ... и се тоа во врвен квалиетет. особено гејмањето на многумина им беше (ментален и психолошки- споас во месеците кога мораше да се седи дома. Затоа откако дојде најават за нов плејстејшн, а резултатите на терен не покажуваат стивнување на апидемијата, логично е да се замисли, во што човеќ ќе вложи во нареднава, здрваствено, несигурна зима? 

Затоа преднарачките на Амазон веќе, непланирано брзо, се распродадоа!!! Два месеци пред испораката!

Јапонската компанија Sony започна со раното нарачување на PlayStation 5 конзолата, па иако голем број на светски онлајн продавници направија залихи, тие не беа доволни.

Amazon, GameStop и многу други продавници на ИТ опрема се најдоа на удар на бесните корисници кои не можеа да ја нарачаат својата PlayStation 5 конзола.

 

Amazon дури и ги предупреди корисниците дека веројатно ќе останат без својот примерок кој е предвидено на домашна адреса да им пристигне на 12-ти, односно 19-ти ноември заедно со првите PlayStation 5 видео игри.

 

„Да бидеме искрени, нарачувањето на PlayStation 5 конзолите можеше да биде многу полесно. Искрено се извинуваме поради тоа и наскоро ќе имаме нови количини за нарачки, за што ќе ве известат вашите продавачи. Ќе има доволно PlayStation 5 конзоли за сите до крајот на оваа година“, соопштија од Sony по хаосот кој настана за време на нарачувањето на конзолата.

Amazon PlayStation 5 Reviews Hit Early - And They're What You Expected

 

 

Се чини дека гласините дека Sony ќе бидат „кратки“ за доволните количини на конзоли, кои компанијата подоцна ги демантираше, сепак беа точни. Тогаш извори од индустријата тврдеа дека Sony ќе произведе четири до пет милиони конзоли помалку од потребната проценета бројка.
КОМЕНТАРИ
Copyright Jadi Burek © 2013 - сите права се задржани