И тоа бидна - споменик на гравот во Тераце ( Драчево се слушаме ли?
  Објавено на
share

 


И тоа бидна - споменик на гравот во Тераце

Драчево се слушаме ли? 

Споменик во чест на гравот беше поставен во село Теарце, Тетовско. Споменикот беше изработен од идеаторот Љубиша Камењаров, чија замисла e да креира спој на традиционален и модерен уметнички израз.

 

Тој од една страна го претставува гравот како долговековна и автохтона култура најпозната и далеку прочуена од овој крај, а од друга страна како уникатен и перспективен македонски земјоделски производ со голем потенцијал за развој и доходовност.

Фото] Споменик на гравот во село Теарце

Споменик на гравот во село Теарце
КОМЕНТАРИ
Copyright Jadi Burek © 2013 - сите права се задржани