Еколошка катастрофа - наместо езеро - пластичен отпад
  Објавено на
share

 

Потпећко езеро се наоѓа во Србија и е вештачко акумулационо езеро изградено на реката Лим, во округот на Златибор.  Акумулацијата има 44 милиони кубни метри вода .. .и ова се сувопарни статистички, вообичаени податоци.

Потпећкото езеро вообичаено изгледа вака

Но според последните слики и видеа кои се споделија на социјалните мрежи, тоа доживува еколошка катастрофа. Не само што е потполно исушено, туку дното е потполно прекриено со пластичен отпад. Граѓаните жестоко реагираат, а многумина просто со неверување коментираат, бидеејќи не можат да сватат толкава негрижа и запустување до олкави пропорции. 

 ImageImageImageImage

Што да се каже? Тажно.
КОМЕНТАРИ
Copyright Jadi Burek © 2013 - сите права се задржани