Вакцинирани над 1,3 милион луѓе во Велика Британија
  Објавено на
share

 

Вакцинирани над 1,3 милион луѓе во Велика Британија

Повеќе од 1,3 милиони луѓе се вакцинирани против коронавирус во Велика Британија, соопшти вечерва премиерот Борис Џонсон.

– До попладнево, 1,1 милиони се вакцинирани во Англија и повеќе од 1,3 милиони во цела Велика Британија, рече Џонсон на прес-конференција.

Тој дополни дека повеќе од 650.000 граѓани над 80 години се веќе вакцинирани, што е 23 отсто од сите граѓани на таа возраст во Англија.
КОМЕНТАРИ
Copyright Jadi Burek © 2013 - сите права се задржани