Играта Among Us го собори рекордот на активни играчи во еден месец
  Објавено на
share

   Играта Among Us го собори рекордот на активни играчи во еден месец       

 

 Популарната видеоигра Among Us во ноември имала половина милијарда активни корисници.

 Обзор Амонг ус - YouTube

PC-верзијата е заслужна за 64 отсто од приходите во периодот од август до ноември. Видеоиграта е бесплатна на мобилните платформи iOS и Android уште од 2018 година.

Among Us: Here's how to play everyone's game obsession online this holiday  season - CNET

Among Us се стекна со огромна популарност оваа година бидејќи гејмерите почнаа да ја играат на Twitch и YouTube платформите. 

playstore  LINK

 

 
КОМЕНТАРИ
Copyright Jadi Burek © 2013 - сите права се задржани