Сахара Партенкирхен
  Објавено на
share

Снег е ретка и необична појава во Сахара но вестите говорат дека има наврнато и во Саудиска Арабија, но не и нешто ВАУ, оти одвреме навреме тоа се случува.

Blanket of snow covers Saudi Arabia mountains

 Не дека е некое чудои големо оти темепратурите нормално во пустина преку ноќ знаат редовно да се спуштат околу мулата, па кога ќе налета некој бран кој ќе донесе доволно кондензација на влага во воздухот тоа може да се претвори и во потенок слој на снек, па дури и во Сахара. вакв беше и снегот кај нас повеќе кондензација одшто сериозни врнежи, нејсе. 

Ice blankets the Sahara desert while snow falls in Saudi Arabia where  temperature has dropped to -2C | Daily Mail Online

Прекрасно за гледање, чудење, и терање у три убави песочни дини тоа шарената нео-либерлани оснежени енџиоа кои кокодаакаат за глобално затоплување. Уживаме да ги читаме нивните травеститички сеанси со апстрактни појмови за оправдување на ангедата им која се коси со здравиот разум. Ајт.

Ice blankets the Sahara desert while snow falls in Saudi Arabia where  temperature has dropped to -2C | Daily Mail Online

("климатски промени" - почнаа во последно време откако затоплувањето некако не им појде од рака со докази последниве децении)
КОМЕНТАРИ
Copyright Jadi Burek © 2013 - сите права се задржани