Писмо на Рацин до брат му, напишано на јазик кој и тоа како се резликува од бугарскиот. Има некој да им објасни на татарските политичари?
  Објавено на
share

 КОЈ ЌЕ ИМ ГО ПРЕВЕДЕ РАЦИН НА БУГАРИТЕ?

 

Писмо на Кочо Рацин до неговиот брат Александар, напишано на 10-ти септември 1936 година, десетина години пред Тито да нè измисли а ние да измислиме јазик. Будали едни, ние не смисливме како шахти да нивелираме, не па цел јазик да измислуваме. Туку, погледнете каков убав македонски дијалект е тоа велешкиот.

виа

**********

Бонус: Рацин (долу, втор од лево), на Илинденски пикник близу Велес во 1932 година:

 преземено од https://off.net.mk/lokalno/razno/koj-kje-im-go-prevede-racin-na-bugarite
КОМЕНТАРИ
Copyright Jadi Burek © 2013 - сите права се задржани