Газдите можат комотно да делат откази на невакцинираните работници!
  Објавено на
share

 

Газдите можат комотно да делат откази на невакцинираните работници! 

Голем број земји во светот и регионот поради бавното темпо на имунизација против ковид-19 се одлучуваат за воведување задолжителна вакцинација за одделни професии, како и рестриктивни мерки за невакцинираното население.

GTP Headlines Covid-19 Vaccinations Begin in Greece | GTP Headlines

Во соседна Грција најавени се откази од работа. Ако некој вработен, со неговиот избор да не се вакцинира, ја става компанијата во опасност, тогаш тоа е важна причина да биде отпуштен, рече министерот за развој и инвестиции на грција Адонис Георгијадис во интервјуто за грчката телевизија „Скај”, јавува МИА.

Георгијадис, сепак објасни дека пред да стигне до отпуштање, компанијата ќе треба да ги исцрпи сите можности што стојат на располагање, како што е на пример работа од дома.
КОМЕНТАРИ
Copyright Jadi Burek © 2013 - сите права се задржани