Интересно... талибанските лидери твитаат и шеруваат на ФБ ко луди.
  Објавено на
share

Интересно... талибанските лидери твитаат и шеруваат на ФБ ко луди.  

Работата е толку забегана, што неколку талибански лидери јавно имаат побарано Талибан Смајли со турбан на глава, односно гифови кои повикуваат на смрт на христијаните и евреите, тепање на жените, и сл. Остај друго, дел од талибанците се жалат дека профилите не им се верификувани, што било знак за дискриминација, а има и такви кои пишуваат петиции до големите ХХХ сајтови, барајки порно клипови со кози и овци.

Во исто време, профилите на Доналд Трамп сеуште се блокирани.
Ете до каде е забегана егалитаранта логика на меѓународната левица. Сите култури и цивилизации МОРА да се вреднуваат исто. Колку што е вредна Европската Цивилизиација, толку е вредна и Талибанската. Мулти-културализам на дело.
Јудео-христијанската култура и цивилизација, односнно нивната Европска Верзија, е единствената култура, единствената општествена филозофија достојна за почит. Тоа е култура и цивилизација која ги има создадено сите општествено-политички системи, како и најголемиот технички и технолошки напредок. Затоа истата заслужува супермација на глобално ниво.КОМЕНТАРИ
Copyright Jadi Burek © 2013 - сите права се задржани