Изминатава недела Македонија е прва во Европа според бројот на починати од Ковид-19 на милион жители
  Објавено на
share

 

Изминатава недела Македонија е прва во Европа според бројот на починати од Ковид-19 на милион жители

 

Според бројот на смртни случаи минатата седмица, Гренада е повторно на прво место во светот со 212 смртни случаи на милион жители, а во Европа прва е Македонија со 96 починати лица, што е четврто место во светот, покажува статистиката на оксфордската база на податоци Our World in Data, а пренесува белградскиот весник „Данас“.

Во Европа, според смртноста, по нас се Бугарија, Црна Гора, БиХ и Косово.

Во изминатите седум дена, Србија, пак, е прва во Европа и втора земја во светот според просечниот дневен број на нови инфекции со коронавирус на милион жители.
КОМЕНТАРИ
Copyright Jadi Burek © 2013 - сите права се задржани