Пронајден гробот на Александар Велики во Египет!? Најнов извештај од Египет.
  Објавено на
share

 Пронајден гробот на Александар Велики во Египет!? Најнов извештај од Египет.Како умрел Александар Велики ?! - Канал 5

Египетски службеник тврди дека има докази дека гробот на Александар Велики се наоѓа во Сива, Египет, објави во петокот египетски Индепендент.  

 

Во извештајот се вели дека Мохамед Омран, директор на Одделот за туризам на Сива, „објави докази кои сугерираат дека потенцијалното откритие на гробот на Александар Велики може да се наоѓа во областа Мараи“. 

 

Омран рече дека помеѓу 1995 и 1996 година бил пронајден храм во областа за која историчарите верувале дека може да биде конзистентен со гробот на Александар Велики.  

Омран, исто така, посочи на откривањето на храмот што може да се проследи во грчката и римската ера пред три години. Важно е да се напомене дека наводните докази на Омран се уште не се потврдени.  

„Свет Грал“

На денешен ден роден е Александар III Македонски - Александар Велики - Шило  Магазин

Гробот на Александар Велики се смета зa „Свет Грал“ на археолошките откритија и се вели дека бил пронајден неколку пати во минатото, но секој пат не успеал да поткрепи какви било резултати.  

Ќе треба да почекаме и да видиме дали Сива е навистина дом на гробот на Александар Велики, и ако е така, ќе биде значаен ден во историјата.  

Александар Велики е една од највозвишените личности во историјата – и каде се наоѓа неговиот гроб ќе го привлече вниманието на историчарите и археолозите ширум светот. 

 

 
КОМЕНТАРИ
Copyright Jadi Burek © 2013 - сите права се задржани