ДАЛИ СТЕ ЗАНЕЛЕ ДЕКА ИМА ДЕН НА ЧЕФОВИТЕ? И ТОА МЕЃУНАРОДЕН И СЕ ПАЃА НА 16 ОКТОМВРИ? УТНАВТЕ? ДОГОДИНА ПАК!
  Објавено на
share

ДАЛИ СТЕ ЗАНЕЛЕ ДЕКА ИМА ДЕН НА ЧЕФОВИТЕ? И ТОА МЕЃУНАРОДЕН И СЕ ПАЃА НА 16 ОКТОМВРИ? УТНАВТЕ? ДОГОДИНА ПАК! 

ЧЕСТИТ ДЕНОТ НА ШЕФОВИТЕ!

И шефовите имаат свој ден – средината на октомври е резервирана да уживаат во зголемена наклонетост на своите вработени.

NATIONAL BOSS'S DAY - October 16 (unless weekend) - National Day Calendar

Овој специфичен ден првпат беше воведен во 1958 година за да се воспостави подобар однос меѓу вработените и нивните надредени. И денес оваа проблематика е актуелна – затоа и се истакнува како преку соработка и тимска работа на шефовите и вработените создаваме пријатна работна атмосфера.

Ако не го правиме тоа во текот на годината, Меѓународниот ден на шефовите, 16 октомври, може да биде добра можност да размислите за вашите шефови и можеби да ги наградите – со симболичен подарок или само ракување.

Бидејќи Денот на шефот оваа година паѓа в сабота, идеално време е да размислите како утре да го изненадите вашиот шеф или ако сте самовработени – самите себе.

Денот беше инициран од секретарката Патриша Бајс Хароски, која го регистрира во американската стопанска комора во 1958 година.
КОМЕНТАРИ
Copyright Jadi Burek © 2013 - сите права се задржани