РЕИШИТО Е СПАС Колумна за имунитет и здравје - НЕ за политика!
Автор: Јанко Илковски   Објавено на
share

 РЕИШИТО Е СПАС Колумна за имунитет и здравје - НЕ за политика!

Сите лекови се познати и не е секој за секого, но најосновното е да си го најдеш токму твојот и да научиш како да го дозираш.

Најтешко во насловот ми е и самата констатација, децении ми требаа бидеејќи упорно се шлепав на слепо или само на фармакологијата од една и исто така на народната медицина од друга. Она што го научив, никогаш, ама никогаш, не верувај до крај на ниту еден рецепт, било медицински било од травар или некој со  талент зза правње иљач.  

И едните и другите се генерално добри, што би се рекло, прецизни кај популација и до 80-90%, што не е малку, но не секој општи лек е добар лично за тебе, било да се работи за аспирин кој на многумина делува, а кај некои прави проблем, па бозел во машала количини и тоа како може да го има истото дејство плус дополнение.

Она што сакам да го споделам сега е мојата хронична-траума(!??) која ја носам од детството, мојот абдомен, кој уште мал беше подвргнат на сериозна операција, извдена слезина, внатрешно крварење ... да, сообраќајка, но не ме жалете, ок сум ... релативно.

Имено последиците си ги влечам до ден денес и научив да живеам со нив, а веќе во моиве години па ми станаа малку и посериоззна тегоба со која потешко се носам, се од тие последици кои ги преживеав како дете. Нејсе. 

Во овие искушенија годиниве, знаеме кои и да веќе не спомнуваме оти ми се темни од името на бацилот, најбитна работа е имунитетот, па да споделам неколку совети, можеби некој ќе ги најде како корисни.

Имено, дали знаете дека користењето на антибиотици во Кина е минимално и скоро, исклучиво клинички?

ПА СО ШТО СЕ ЛЕЧАТ? СО МЕДИЦИНСКИ ПЕЧУРКИ - РЕИШИ...

Реишито е се наоѓа и на нациопналниот тотем на плошатдот Тјен Ан Мен, па видете сега колку е значајно во нивната здравствена свест и култура. 

За да имаш добар и повеќе од добар имунитет, мораш да имаш здрав стомак, бидеејќи дигестивниот тракт е цел еден засебен систем кој дури и  делува и како автономен нервен систем, но тоа е друга тема, сакам да споделам како куртулувам јас со многу сриозни здравствени ризици и преживувам корона, и тоа два пати досега со сигурност и поминав без последици. 

Сок од зелка

Потполно го регулира севкупното работење на дигестивниот тракт со нагласена способност за апосрбирање и неутрализирање на бактерии  опасни по здравјето, почнувајќи од хеликобактер, па се друго. (знаете колку упорна буба е хелико е па со сок од зелка се лечи!) Подигањето на нивото и тоа мнногукратно, на одбранбениот систем го постигнував со пиење на гладно сок од свежа зелка, исцеден во оние соковници за цедење овошје, не смути, туку соковник. Најмалку два пати во денот на гладно по минимум два децилитри. Но приметив дека колку повеќе конзмирам, дотолку ми е подобро, не само стомакот и цревата, туку севкупната енергија, располжение, сон, едниставно МЕ КРЕВА

Вкусот е .. .бљак ... Да, гадно е, мене ми е, ама знам што ми прави и не се откажувам, Совет број еден-сок од цедена свежа зелка кој е и пробиотик и тоа еден од најсилните.

Реиши печурка

Второто кое е веќе космичко ниво на подигнување на имуниотетот е реишито. Можам слободно да кажам дека живот ми спаси. Кинезите само ви се чудат на вашите сумамеди и вибрамицини и си кркаат без пардон реиши, а статистиката вели дека ниеден кој конзумирал реиши не завршил фатално. 

Реишито го набавував од Др Робинсон продавницата кој продава екслузивни и само таму капсули со неколку вида и нивоа на чистотоа и концетрација. Неколку години и соработував со нив. Но на пазарот се појавија и други кои ги увезуваа (не знам од каде) но не во капсули кои се лесни за конзумирање туку во прав како од Др Робинсон. Реков ќе земам една кеса да пробам и има да ја допијам па ене знам што.  

Животнска храна знае да ме згадни но сум убеден дека ништо растително не може, но мајко мила, каков само интензивен и скоро како вештачки горчлив и драматично силен вкус има, да со судни маки го исконзумирав и покајнички се вратив на капсулите кај моите претходни соработници. Велат колку еден лек е погорчлив дотолку има посилно делување врз здрвајето, ова го има утврдено уште Парацелзиус кој ги терал болните, ако немал конкретен лек, да конзумираат горки треви, зеленчук и слично. 

Имиунитетот не може брзо да се набилда, ако се рабзолите џабе ви е тогаш да посегнувате по витамини, било што., имунитет кој во мементот се бори со вашата болест, е оној кој најрано пред 6 месеци сте го набилдале. Затоа, сега додека сте најздрави, и последна шанса пред оние килави зимски месеци, е да си одредите добра мерка и за сок од зелка, и реиши и бидете упорни. Секако дека болест нема да се заобиколи но иминуутетот многу полесно ќе се справи ако е во добра кондиција и времто на кутнување во кревет ќе биде драмтично пократко, ако воопшто. Не се шегував кога кажав дека оние кои конзумираат реиши немаат фатален исход од разни болести кои се пренесуваат.

Кога ќе закачите болест, само дуплирајте, триплирајте, ја дозата, ма и дестекратно - нема предозирање, нема сајд ефекти , нема последици единствено ќе биде проблем што кога ќе оздравите и тоа десеткратно побргу од оној кој не конзумира туку ќе имате нагон и за трчање, ќе збревтате од вишок на енергија. 

Мојата матична многу воздивна кога ја прележав короната бидеејќи самата ми рече дека со мојата историја на болести серизно се распрашувала за плазма и кревет на инфективна за мене, едноставно, била убедена дека ќе ми се влоши. Кога и кажав за реиши и светнаа очите- па тоа е! - подвикна и ми рече - Јас како лекар немаше да преживеам оти постојано сум изложена на заболени и не самно од корона, само реиши конзумирам и ме одржува да можам да работам и лечам. Ми честиташе, искрено, за реишито.

Ете да си олеснам, да не ме гризе совеста дека не сум пренел и кажал, затоа што пред некој месец почина мојата прва тинејџерска љубов, прекрасна особа, која си замина за само два дена како последици од короната. Иако, разбирливо, не бевме во контакт, си велам и се прашувам дали ако го споделев ова за реиши-во можеби ќе прочитала и немаше нејзиниот организам толку бргу да падне?  

Тоа е од мене, ако можам некому нешто да помогнам, слободно обратете ми се.
КОМЕНТАРИ
Copyright Jadi Burek © 2013 - сите права се задржани