Fortnite се враќа на смартфоните со iOS и Android
  Објавено на
share

 

Fortnite се враќа на смартфоните со iOS и Android 

Fortnite конечно се враќа на iPhone, iPad, останатите iOS системи и Android, и тоа преку мобилната апликација Nvidia GeForce NOW.

Fortnite adds direct payments on Android, iOS to cut fees - 9to5Google

Nvidia GeForce NOW ќе им овозможи на играчите да го пренесуваат Fortnite на нивните мобилни уреди – преку веб-прелистувачот Safari или преку апликацијата GeForce NOW за Android. Играчите кои се заинтересирани можат да се пријават за затворената бета верзија. За да се пријавите на листата на чекање, треба да бидете член на GeForce NOW, како и да поседувате Nvidia налог. Извлечените играчи ќе добијат пристап до бета верзијата на крајот на јануари.

Оваа верзија на Fortnite наводно ќе биде специјално прилагодена за мобилни уреди. Тимот на Nvidia потврди и дека моментно соработува со други издавачи за да воведе повеќе cloud-to-mobile игри.

Fortnite веќе некое време не е достапен на уредите со iOS. Иако Epic технички ја „победи“ тужбата против Apple, сепак познатиот battle royale не може да се преземе преку App Store.

Бидејќи играчите наскоро ќе можат да го лансираат Fortnite преку Safari, ќе биде интересно да се види дали Apple повторно ќе „меша прсти“.

Извор: Telegraf.rs
КОМЕНТАРИ
Copyright Jadi Burek © 2013 - сите права се задржани