Индонезија како најголем производител на масло за готвење го стопира извозот
  Објавено на
share

 

Индонезија како најголем производител на масло за готвење го стопира извозот

Import duty on refined palm oil cut to 12.5 per cent- The New Indian Express

Индонезија најави дека неделава забранува извоз на палминото масло.

Земјата стои зад половина од светското производство на вакво масло па се очекува цената на производот значајно да се зголеми.

Палминото масло е најкористеното растително масло на светот и освен во прехраната, се користи и во производството на козметика, детергенти и кармини.

изворот за најавата на хоророт кој доаѓа тука
КОМЕНТАРИ
Copyright Jadi Burek © 2013 - сите права се задржани