На Марс откриено нешто што потсетува на врата
  Објавено на
share

 На Марс откриено нешто што потсетува на врата

""

Социјалните мрежи експлодираа деновиве откако на една од фотографиите на роверот Curiosity направени на Марс забележаа структура која просто језиво подсетува на врата, порта, влез. (портал?!?)

Се уште нема официјално соопштение а додека науката истражува и преиспитува,м нестрпливите теоритиечари на заоговори веќе излегоа со сериозни анализи кој , како и зошто ја направил. 

Ние велиме, камо среќа навистина да се елиени, но за жал секогаш кога ќе забележиме дека нешто е изградено од туѓа цивилизација на крај излегува некаква природна формација. Така и за ова, најверојатно џсе работи за распукување на карпа и отпаѓање на дел кој изгледа геометриски правилно

Само за подсетување, пред скоро време, кинескиот ровер на месечината забалежа формација која наликуваше на монолит (како од филмот 2001) кој на крај излезе сосема природна формација.

Image

Image

 

https://www.sciencealert.com/this-cool-rock-formation-on-mars-looks-just-like-an-alien-doorway
КОМЕНТАРИ
Copyright Jadi Burek © 2013 - сите права се задржани