...ИМ ТРЕБАШЕ САМО МАЛКУ ЉУБОВ...
  Објавено на
share

 ...ИМ ТРЕБАШЕ САМО МАЛКУ ЉУБОВ...

 

“На Македонците не им требаше ни автономија,

ни автокефалија, ни ништо посебно;

на Македонците им требаше само малку љубов;

токму тоа го има одамна сфатено и при првата можност, деновиве, ни го покажа и дарува српскиот Патријарх Порфириј со своите собраќа од Соборот (меѓу кои прв е Бачкиот епископ Иринеј).

Како, сега, Патријархот Порфириј да не е свет за нас?

Како неговите собраќа да не се свети за нас?“

- дедо Наум

ДЕДО НАУМ СТРУМИЧКИ: ЗОШТО ДА ШИРИМЕ ЗЛО, ПОВЕЌЕ ОД ТОА ШТО ВЕЌЕ ПОСТОИ? -  Струмица Денес
КОМЕНТАРИ
Copyright Jadi Burek © 2013 - сите права се задржани