СЗО: Сè уште не е познато дали мајмунските сипаници може да се контролираат
  Објавено на
share

 

СЗО: Сè уште не е познато дали мајмунските сипаници може да се контролираат

Светската здравствена организација денеска соопшти дека се уште не е познато дали мајмуните може целосно да се сузбијат. 

Од таму додаваат дека целта е да се потисне моменталната состојба со одредени случаи во светот со запирање на преносот од човек на човек со максимален напор, објави Ројтерс.

„Алатките за спречување на мајмунска сипаница, вклучувајќи дијагностичка опрема, вакцини и терапија, не се веднаш достапни во сите земји“, додаде СЗО.
КОМЕНТАРИ
Copyright Jadi Burek © 2013 - сите права се задржани