Елон Маск на твитер постави анкета со прашање - дали Асанж и Сноуден треба да бидат помилувани
  Објавено на
share

  

Елон Маск на твитер постави анкета со прашање - дали Асанж и Сноуден треба да бидат помилувани

Уште само 8 часа до затворање на анкетата која ја објави Елон Маск на Твитер, дали Асанж и Сноуден треба да бидат помилувани? Досега скоро 3 милиони гласови!!!
 
ЈАС ГЛАСАВ ЗА!
 
Кај нас за иста работа таквите ги ставивме на власт рушејќи ја претходната. Затоа, ова Е борба за демократија, иако не е директно за нас, но ако таа падне таму, ќе падне насекаде. Елон е во право и ова го прави од тие побуди, бидеејќи некои успеаја да ја злоупотребат и силуваат демократијата!
Јас не сакам тоталитарни лидери, колку и да се добри, сакам демократија, слобода на говор и слобода на луѓето со секаков став и размислување па дури и крајно спротивен!
 
Гласавте?
 
п.с.
иако оваа анкета, како и секоја друга, не може да донесе и спроведе одлука како на пример - референдум, но може да биде искористена од многу организации кои се залагаат за правда, праведност демократија, ќе охрабри многу познати јавни личности да реагираат исправно и се заложат, а не само на одредена партија и нејзините родови политика за воедување неонацизам.
 
Replying to
Not only that, they should be given the medal of freedom
 
May be a Twitter screenshot of 1 person and text that says 'Elon Musk am not expressing an opinion, but did promise to conduct this poll. Yes Should Assange and Snowden be pardoned? No 80.3% 19.7% 45.6K 5,557 116.2K'
 
 КОМЕНТАРИ
Copyright Jadi Burek © 2013 - сите права се задржани