Бил Гејтс вели дека Илон Маск бил „супер злобен“ кон него - секако и одговорот од Елон
  Објавено на
share

 

Бил Гејтс вели дека Илон Маск бил „супер злобен“ кон него 

Marketing Mind - Net Worth: Elon Musk VS Bill Gates #MarketingMind |  Facebook

Во април 2022 година, Маск потврди дека го одбил барањето за филантропија од Гејтс поради епизодата за кратки акции, откривајќи делови од нивниот текстуален разговор.

Милијардерот Бил Гејтс му спомна на авторот Волтер Ајзаксон дека Илон Маск станал „супер злобен“ кон него откако дознал дека зазел кратка позиција за акциите на Тесла.

Исаксон, кој пишува биографија за Маск во последните три години, дава дополнителен увид во оваа епизода во дел од претстојната книга.

„Откако слушна дека сум ја скратил акцијата, тој беше многу злобен кон мене, но тој е многу злобен кон толку многу луѓе, така што не можете да го сфатите тоа премногу лично“, му рекол Гејтс на авторот, објави Fortune .

Во април 2022 година, Маск потврди дека го одбил барањето за филантропија од Гејтс поради епизодата за кратки акции, откривајќи делови од нивниот текстуален разговор.

Во разменетите пораки, се чинеше дека двајцата договорија средба, кога Маск се распраша дали Гејтс сè уште одржува „кратка позиција од половина милијарда долари во однос на Тесла“.

„Извинете што велам дека сè уште не сум го затворил“, додавајќи во друг текст. „Би сакал да разговараме за можностите за филантропија.

Маск одговори дека не може сериозно да го сфати барањето на Гејтс „кога имаш масовен краток став против Тесла, компанијата што прави најмногу за да ги реши климатските промени“.

Гејтс му рекол на Исаксон дека му се извинил на Маск, но врската не е подобрена

 

Откако ја откри размената на текстови, Маск сподели мем што се чинеше дека се потсмева на фигурата на Гејтс. Сепак, набрзо изјави дека се повлекува од темата.

 

Но еве што Елон кажана темата од која он не се повлекува

 

@elonmusk

Само за јавноста да разбере:

Заземањето кратка позиција против Тесла, како што направи Гејтс, резултира со највисок принос само ако некоја компанија банкротира!

Гејтс вложи огромен облог за умирање на Тесла кога нашата компанија беше во еден од најслабите моменти пред неколку години. Ваквата голема кратка позиција, исто така, ја намалува вредноста на акциите за секојдневните инвеститори.

Според моите сознанија, Гејтс сè уште го има на маса тој огромен облог против Тесла. Некој нека го праша дали го прави тоа.

Недостатокот на самосвест и лицемерието на Гејтс кој имаше нерви да ме замоли да донирам за неговите еколошки цели кои претежно ги облекуваат прозорците, а истовремено има за цел да заработи 500 милиони долари од смртта на Тесла, го замавнува умот… 🤯
КОМЕНТАРИ
Copyright Jadi Burek © 2013 - сите права се задржани