Улиците во Британија се задушени со плевел поради зелената опсесија на советите на општините
  Објавено на
share

 Коров во урбани средини е прекрасен простор за раст на крлежи, инсекти, па дури и змии и останати ризични работи поради кои сме одбрале да живееме во урбани средени области, но во севкупново воук лудило, советите градско-општински прават будали и од себе и од луѓето заради неколку дегенерици кои се демек загрижени за климата, идиотизам и ренесанса

Улиците во Британија се задушени со плевел поради зелената опсесија на советите на општините... преобразувајќи ги деловите од Средна Англија во заразени рани

  • Многу патишта кои беа добро уредени со децении никнаа мини-џунгли
  • Советите престанаа да користат глифосат и велат дека другите третмани се помалку ефикасни 

Улиците ширум Британија се задушени со плевел бидејќи советите го напуштаат хемискиот спреј за кој тврдат дека им штети на дивиот свет.

Многу патишта кои беа добро уредени со децении никнаа мини џунгли во текот на летото бидејќи некои совети престанаа да ја користат хемикалијата глифосат и велат дека другите третмани се помалку ефикасни.

Други совети го обвинуваат дождливото лето, кое го ограничи прскањето, и признаваат дека престанале со плевене за да ги намалат трошоците.

Сепак, домовите од средната класа се погодени од огромни зголемувања на општинските даноци, со што просечната сметка за Бенд Д над 2.000 фунти годишно.

Некои презаситени жители формираа свои патроли за плевење. 

Улиците ширум Британија се задушени со плевел бидејќи советите го напуштаат хемискиот спреј за кој тврдат дека му штети на дивиот свет
  •  

Улиците ширум Британија се задушени со плевел бидејќи советите го напуштаат хемискиот спреј за кој тврдат дека му штети на дивиот свет

Плевел и трева на вилите во Портланд, Хов - рабовите и патеките во Брајтон и Хоув во моментов се обраснати според советниците на советот во градот и покрај промената на раководството на советот
  •  

Плевел и трева на вилите во Портланд, Хов - рабовите и патеките во Брајтон и Хоув во моментов се обраснати според советниците на советот во градот и покрај промената на раководството на советот

Роберт Вард (80), покрај плевелот што расте надвор од контрола во близина на неговиот дом во Вестерн Авенија, Феликстоу, Сафолк
  •  

Роберт Вард (80), покрај плевелот што расте надвор од контрола во близина на неговиот дом во Вестерн Авенија, Феликстоу, Сафолк

„Овие погони се чувствуваат како сцена од Денот на трифидите“, рече Ивон Рајт, која формираше Тим на Граѓанска гордост од пензионери за да ја врши работата на советничките изведувачи во Тотингтон, во Бури, Голем Манчестер.
Улиците личат на нешто од пост-апокалипса филм

Тие ги користат нивните градинарски алатки за искоренување на плевелот.

Г-ѓа Рајт рече: „Нашиот град некогаш изгледаше фантастично, но ширењето на плевелот беше страшно. Има многу гнев затоа што луѓето имаат високо оценети домови за општински данок“.

Советот на Бури рече дека третманот со плевелот „се очекува да се врати на вистинскиот пат“ овој месец, откако влажното лето го оневозможи прскањето.

Џенис Лег чисти плевел на Камден Крисент, Бат, 8 септември 2023 година
  •  

Џенис Лег чисти плевел на Камден Крисент, Бат, 8 септември 2023 година

Улица Трентам на страната Вандсворт на патот Ревелсток
  •  

Улица Трентам на страната Вандсворт на патот Ревелсток

Некои совети престанаа да ја користат хемикалијата глифосат и велат дека другите третмани се помалку ефикасни
  •  

Некои совети престанаа да ја користат хемикалијата глифосат и велат дека другите третмани се помалку ефикасни

Во шармантните викторијански терасовидни улици на Мертон, јужен Лондон , плевелот на места расте до висина на половината. 

Мајката на две деца Лаура Монтеро (47) рече: „Секој си зема за себе да направи нешто за плевелот“. 

37-годишната жителка Дејзи Ларами-Бинкс додаде: „Многу од нив се коприви. Ќе излезеш од колата и ќе се боцкаш“. 

На само 200 метри по патот, кој се наоѓа во соседната област Вандсворт, жителите ги разубавија улиците расфрлани со плевел со засадување цвеќиња околу основите на дрвјата надвор од нивните домови.

Во Кембриџшир, советникот од ториевците , Сајмон Бајвотер, рече дека имал повеќе поплаки за плевелот од кое било друго прашање во последната деценија. 

„Луѓето очекуваат советите да се грижат за патиштата и тротоарите. Тоа е една од основните услуги за кои плаќаат даноци.'

Во Сафолк, сметководителката Анабел Јанг (27) рече дека улиците во близина на нејзиниот дом во Ипсвич изгледаат како „нешто од филм за катастрофа по апокалипсата во кој растенијата почнуваат да го преземаат“. 

Советот на округот Кембриџшир рече дека „ја поддржува природната средина“ и ги намалува трошоците за работа, додека Сафолк инсистираше на тоа дека ги прска урбаните области, но користи оцетна киселина со ниска токсичност, опишана како помалку ефикасна, но поеколошка од глифосат.

На грузиските улици во Бат, сопственичката на куќи Џенис Лег го расчистува целиот тротоар. 

„Советот не е заинтересиран бидејќи тоа го нарекува „превиткување на Бат“, рече таа. Но, тоа не треба да значи тротоари. 

Советот на Бат и североисточен Сомерсет соопшти дека престанал да користи глифосат како „одговор на климата и еколошката вонредна состојба“. 

Ветува повеќе персонал и опрема за „рачно отстранување на плевелот“. 

Портпаролот на лондонската општина Мертон рече: „Имавме необични временски услови, со топло и влажно време што придонесува за брзиот раст на плевелот. Работевме на решавање на проблемите каде и кога се пријавени.'
КОМЕНТАРИ
Copyright Jadi Burek © 2013 - сите права се задржани