Парламентот на Обединетото Кралство користи недокажани обвинувања против Расел Бренд како изговор за да ја нападне слободата на говорот и да бара тој да биде ДЕМОНЕТЗИРАН насекаде
  Објавено на
share

 Парламентот на Обединетото Кралство користи недокажани обвинувања против Расел Бренд како изговор за да ја нападне слободата на говорот и да бара тој да биде ДЕМОНЕТЗИРАН насекаде 

 

Еден од најизразените личности против естаблишментот е прогонуван од страна на наведениот естаблишмент со обвинување за сексуален напад.

 

Британскиот комичар и актер Расел Бренд сега се соочува со гневот на парламентот на Обединетото Кралство, кој поднесува петиција на платформата за видео стриминг Rumble да ја деплатформира и демонетизира сметката на Бренд врз основа на анонимни тврдења против него.

 

Имајте предвид, ниту едно од овие обвинувања не е потврдено, ниту, пак, Бренд е официјално обвинет, а камоли осуден за извршување на какви било злосторства. И покрај тоа, парламентот на Обединетото Кралство сака Бренд да биде отстранет од Rumble, TikTok и кои било други платформи што ги користи.

 

Сето ова потсетува на движењето #MeToo кога на жените им беше кажано од страна на естаблишментот дека тие едноставно можат да измислуваат приказни и лажно да ги обвинуваат мажите за сексуален напад, што резултира со тоа што остатокот од светот мора само да им верува без никакви докази .

 

Повторно, естаблишментот се обидува да го извлече истиот трик со тоа што ги повикува компаниите на социјалните медиуми да го уништат присуството на Интернет на Бренд, едноставно затоа што некои неименувани кои одбиваат јавно да се изјаснат тврдат дека тој сексуално ги нападнал.

 

(Поврзано: Ако Бренд навистина ги извршил овие наводни злосторства, каде се доказите ?)

 

Парламентот на ОК се гледа себеси како диктатура која може да ја врши притисок врз технологијата наоколу

Во писмото од 19 септември 2023 година од пратеничката на Дам Каролин Диненаџ на ДБЕ, претседател на комисијата за култура, медиуми и спорт на парламентот на Обединетото Кралство, на некој по име „Тео“ му се обраќаме во врска со наводите изнесени против Бренд „во контекст како корисник на TikTok со повеќе од 2,2 милиони следбеници на платформата“.

 

„Култура, медиуми и спорт покренуваат прашања со радиодифузерите кои претходно го вработиле г-дин Бренд или продукциските компании кои го вработиле, за да ја испитаат и културата на индустријата во минатото и дали таа култура преовладува денес“.

 

„Иако г-дин Бренд повеќе не се појавува на телевизија“, продолжува писмото, тој сега има база на следбеници на социјалните мрежи, вклучително и на TikTok каде овој викенд повторно го објави својот превентивен одговор на обвинувањата што ги упати против него од The R03;R03;Sunday Times и Испраќања на Канал 4 . Ние признаваме дека TikTok не е креатор на содржината објавена од г-дин Бренд и неговата содржина може да биде во рамките на Упатствата за заедницата утврдени од платформата, загрижени сме дека тој може да профитира од неговата содржина на платформата“.

 

Со други зборови, парламентот на Обединетото Кралство сака да го спречи Бренд да заработува за живот со лобирање сериозни обвинувања кои, кој знае, можеби се вистинити. Сепак, времето на сето тоа и начинот на кој неговите обвинители го прават тоа се малку премногу згодни и очигледни.

 

„Би биле благодарни ако можете да потврдите дали г-дин Бренд може да ги монетизира своите објави на TikTok, вклучително и неговите видеа во врска со сериозните обвинувања против него, и што прави платформата за да се осигура дека креаторите не можат да ја користат платформата за ја поткопуваат благосостојбата на жртвите на несоодветно и потенцијално незаконско однесување“.

 

Диненаж испрати слично писмо со слични барања до Румбл, кое новинарот Глен Гринвалд го упати во своето писмо до неа прашувајќи кој правен преседан o7; дозволува да поставува такви барања и да очекува тие да бидат исполнети.

 

„Дали постои правна основа што им дозволува на членовите на Парламентот да се обидат да ги насочат или да ги притиснат компаниите на социјалните медиуми да забранат граѓанин [sic] за наводни дела каде што никогаш не биле обвинети за никакво кривично дело, а камоли да бидат прогласени за виновни? Гринвалд побара од Диненаж.

 

„Дали гледате опасност во тоа што политичките функционери се обидуваат да извршат притисок врз компаниите на социјалните медиуми да забранат или демонетизираат поединци за наводи кои никогаш не биле наметнати од ниту еден правен орган во кој било суд, а камоли да се процени дека се валидни?

 

Најновите вести за тоа како #MeToo и другите анти-машки иницијативи се користат за уривање на истакнати машки фигури кои имаат силни следбеници може да се најдат на Twisted.news .

 

Изворите за овој напис вклучуваат:

 

TheReaderApp.com

 

NaturalNews.com
КОМЕНТАРИ
Copyright Jadi Burek © 2013 - сите права се задржани