Совршена фотографија
  Објавено на
share

  Совршена фотографија 

Совршена фотографија - по 3 години обиди, фотографот Леонардо Сенс конечно успеа да ја сними огромната статуа на Христос Спасителот кој навидум ја „држи“ Месечината со двете раце.


Изградена во период од девет години помеѓу 1922 и 1931 година, статуата е висока импресивна 30 метри (98 стапки), без да се смета нејзиниот постамент од 8 метри. Со раширени раце до распон на крилјата од 92 стапки, овој неверојатен споменик е направен од комбинација на армиран бетон и сапунски камен, служејќи како симбол и на религиозната посветеност и на уметничката брилијантност.
 
ImageКОМЕНТАРИ
Copyright Jadi Burek © 2013 - сите права се задржани