Жената која родила најмногу деца
  Објавено на
share

Жената која родила најмногу деца

 

Според Гинисовата книга на рекорди, најголемиот официјално регистриран број деца родени од една мајка е 69.

Овој извонреден подвиг го постигнала една Русинка по име г-ѓа Василиева, која родила 16 пара близнаци, седум комплети тројки, и четири групи четворки помеѓу 1725 и 1765 година. Тоа е неверојатен рекорд кој стои со векови, истакнувајќи го неверојатниот потенцијал на човечката репродукција.

Факт - од сите 69 само две деца починале, близанци, сите други преживеале и си го живееле животот, што е фасцинантно бидеејки тоа е време без здравствена заштита за која си мислиме дека не ни може да се живее и приживее. Здравиот разум одговара на прашањето, како инаку и би стигнале до тука? 

КОМЕНТАРИ
Copyright Jadi Burek © 2013 - сите права се задржани