Илон Маск го разоткри тајниот план за игра на демократите за победа на сите избори „Не е потребен голем заговор за да се објасни ова…
  Објавено на
share

Илон Маск го разоткри тајниот план за игра на демократите за победа на сите избори

„Не е потребен голем заговор за да се објасни ова…

 

По мандатите на Бајден за „вакцина“ COVID-19 и војната против средна Америка, американската војска се соочува со недостатоци во регрутирањето. Како одговор на овој предизвик, демократите предлагаат илегалните имигранти да се пријават за вооружените сили, како потенцијален пат до државјанство.

Еден од најголемите заговорници на овој предлог е мнозинството во Сенатот Вип Дик Дурбин (D-IL). Не многу одамна на сенаторскиот кат, тој рече : „... ако сте лице без документи во оваа земја и можете да го поминете физичкиот и потребниот тест за позадина слично, можете да служите во нашата војска. И ако го направите тоа чесно, ќе ве направиме државјани на Соединетите Држави . Дали ни треба тоа? Знаете кои се бројките за регрутирање“.

Дали ова навистина може да се случи?

 

На Такер Карлсон без цензурирање во понеделникот вечерта, конзервативниот новинар го праша пензионираниот армиски полковник Даглас Мекгрегор дали Конгресот ќе биде доволно глупав да донесе закон со кој се доделува државјанство на илегални вонземјани кои се пријават во војска - на што Мекгрегор одговори: „ДА “ .

„Проблемот е што Вашингтон е окупиран од донатори. Донаторот е окупиран. Донаторите ја поседуваат политичката фигура. Значи, што сакаат донаторите?“ тој ме праша.

Значи, ако класата на донатори сака илегални имигранти во американската војска, Мекгрегор мисли дека тие имаат голема веројатност да го добијат својот пат.

 

Мекгрегор исто така забележа:

Мислам дека најголемиот проблем е што Вашингтон е овој идеолошки балон. И секој одлучува дека секој што не се согласува со нив, дека светот треба да се преуреди во некоја нова слика што постои само во нивните умови, и дека секој што не се согласува со нив е по дефиниција криминалец и треба да се третира како таков. . Што е подобро решение од тоа да се најдат луѓе кои немаат врска со американскиот народ, да се вооружат, а потоа да се испратат да не угнетуваат ? Звучи како одлично решение“.

Карлсон одговори: „Мислам, тоа е платеничка војска по дефиниција“.

 

„Се разбира“, одговори Мекгрегор, „А платениците се борат за пари. Тие се борат за луѓето што ги плаќаат “.

 
КОМЕНТАРИ
Copyright Jadi Burek © 2013 - сите права се задржани