КОИ СЕ НЕПРИЈАТЕЛИТЕ НА ВАШАТА СЛОБОДА?
  Објавено на
share

КОИ СЕ НЕПРИЈАТЕЛИТЕ НА ВАШАТА СЛОБОДА? 

Image

X (ex twitter) статус на Chay Bowes https://twitter.com/BowesChay


Во 1916 година, Британците и Французите тајно се заговарале да ги поделат „Поседите“ на Отоманската империја меѓу себе. И го стори тоа.


Во 1935 година, Британците, Французите и Италијанците тајно се согласија со пактот Хоаре Лавал да му дозволат на италијанскиот фашистички водач да ја нападне Етиопија. И тие го направија тоа.

Во 1953 година, Британците и Американците тајно направија заговор да ја соборат демократската влада на Иран и го сторија тоа.

Во 1953 година, Британците испратија сили да ја уништат демократски избраната влада на Британска Гвајана. И тие го направија тоа

Во 1953 година, Британците и Американците ја соборија легитимната влада на Гватемала. И тие го направија тоа

Во 1956 година, Британците тајно направија заговор да ја соборат националистичката влада на Сирија.

Во 1956 година, Британците, Французите и Израелците тајно направија заговор да го нападнат Египет и да ја преземат контролата над Суецкиот канал. И тие го направија тоа.

Британците, Американците и Французите направија заговор да соборат десетици други легитимни демократски влади ширум светот, оставајќи стотици илјади мртви и уништена демократија.

Тие се тајните архитекти на украинскиот конфликт, војната во Сирија, уништувањето на Либија и Ирак и дестабилизацијата на Тајван, само Британците учествуваа во 42 одделни нелегални удари од 1945 година, а исто така финансираа пробритански терористички одреди за егзекуција на ирските католици. цивили во мојата земја.

Запомнете го ова следниот пат кога ќе ви кажат дека Русија, Иран и Кина се непријатели на вашата „Слобода“
 
ImageImageImage
 КОМЕНТАРИ
Copyright Jadi Burek © 2013 - сите права се задржани