Виш правен аналитичар на CNN опишува како пресудата за Трамп била политичка работа
  Објавено на
share

 Виш правен аналитичар на CNN опишува како пресудата за Трамп била политичка работа


Кога и CNN тврди дека го претерале, релано ова било класична Сталиновска методологија. Ова е само дел од анализата...за цела немавме пари :) не се фолираме со фразата...целиот текс на линкот ... тоа е тоа хахаха...ама за бухууу е 


1. „Судијата донираше пари... со очигледно кршење на правилото кое им забранува на њујоршките судии да даваат политички донации - за политичка операција про-Бајден, анти-Трамп“.

2. Алвин Брег се пофали за време на кампањата во округот со претежно демократи: „Факт е дека сум го тужел Трамп повеќе од 100 пати“.

3. „Најважно, обвиненијата на ДА против Трамп ги поместуваат надворешните граници на законот и правилната постапка“.

4. „Обвиненијата против Трамп се нејасни и речиси целосно без преседан. Всушност, ниту еден државен обвинител - во Њујорк, или Вајоминг или каде било - никогаш не ги обвини федералните изборни закони како директно или предикатно државно кривично дело, против некого, за Ништо.

5. DA надувал прекршоци минато од статутот на застареност и „ги вратил во електрошок“ со тврдење дека фалсификувањето на деловните записи било извршено „со намера да се изврши друго кривично дело“.

6. „Неоправдано, ДА одби да прецизира кои се тие незаконски средства - и судијата одби да ги принуди да се понижат - се додека не ги завршат завршните зборови. него пред судењето“.

7. „Во овие клучни аспекти, обвиненијата против Трамп не се само невообичаени. Тие се нарачани, навидум направени поединечно за поранешниот претседател и за никој друг“.

8. „Вработените во Менхетен DA, наводно, го нарекле ова „Случај зомби“ поради различни правни слабости, вклучувајќи го и неговиот бизарен механизам за полнење. но повеќе или помалку функционална алатка која на крајот може да се сврти кон нејзиниот творец“.
 КОМЕНТАРИ
Copyright Jadi Burek © 2013 - сите права се задржани