ЛУИЗИЈАНА ДОНЕСЕ УРЕДБА ЗА ХИРУРШКА КАСТРАЦИЈА НА ОНИЕ КОИ ИЗВРШИЛЕ ПОЛОВ НАПАД ВРЗ ДЕЦА
  Објавено на
share

 ЛУИЗИЈАНА ДОНЕСЕ УРЕДБА ЗА ХИРУРШКА КАСТРАЦИЈА НА ОНИЕ КОИ ИЗВРШИЛЕ ПОЛОВ НАПАД ВРЗ ДЕЦА


Судиите во Луизијана наскоро би можеле да наредат хируршка кастрација за оние кои се осудени за сексуални злосторства врз деца, според нацрт-законот што го усвоија со големо мнозинство од државните пратеници.

Нацрт-законот, претставен од демократската сенаторка Регина Бароу, го чека потписот на гувернерот Џеф Лендри, републиканец со строг криминал.

Сенаторот Бароу:

„Зборуваме за бебиња кои некој ги навредува. Тоа е неоправдано“.КОМЕНТАРИ
Copyright Jadi Burek © 2013 - сите права се задржани