Комисијата на ЕУ соопшти дека шпанската полиција употребила соодветна сила во Каталонија
Објавено на

Без одсуство на било каков shame and curtain, Европската Комисија соопшти дека шпанската полиција употребила соодветна и пропорационална сила за време на референдумот во Каталонија и „употреба на пропорционална сила била неопходна за да оддржи владеењето на првото“. 

Скриени во својот бриселски бункер даваат соопштенија кои ни најмалку не соодвествуваат со реалноста на теренот. Еве една снимка на која јасно и недвосмислено се гледа тралалалендот на комисијата која се однесува како да надвор од нивната panic room, плебсот нема средства за информирање, не знае што гледа и не може да разликува одржување на ред од силеџиство.

Да видиме дали некој представник од ЕК ќе има доблест да разговара со народот на Каталонија кој беше крвнички претепан. А па и ние чудни, кај нас на избори убиваат а овие соопштуваат дека се во рамките на демократијата.
КОМЕНТАРИCopyright Jadi Burek © 2013 - сите права се задржани