Страшно невреме го зафати Луксембург - неверојатни снимки
Објавено на

Откорнати дрва, кровови и голема матерјална штета, жртви нема, само повредени.

Климатските промени пуштени на најјако.

Имено поради екстремно високите температури кои ја зафатија централна и северна Европа, нормално е кога ќе дојде промената таа да биде еднакво радикална. Ако имате нормално високи или ниски температури, потоплото или постуденото време ќе доаѓа со поблаги премини. затоа торнадата се несвојствени за овој дел од Европа, но не е новообичаено после темепратурна разлика. 

Снимките се драматични, класични торнадо, не се памети во овој дел и штетите се навистина големи. Видеото е со драматични сцени на уништување. 

 Luxembourg, Petange: Tornado causes destruction (Reuters / P. Bourgeois)

Човечки жртви нема но има 19 повредени во торнадото кое бесенееше токму над градот.

Luxembourg, Petange: Tornado causes destruction (Reuters / Y. Reiff)

 
КОМЕНТАРИCopyright Jadi Burek © 2013 - сите права се задржани