PS 5- Конечно претставена новата конзола на Sony Playstation - Никогаш подобро време, во услови на изолација, да се представи нова играчка конозла, а изгледот и перформансите оставаат без здив.
Објавено на

 PS 5- Конечно и ОФИЦИЈАЛНО претставена новата конзола на Sony Playstation - Никогаш подобро време, во услови на изолација, да се представи нова играчка конозла, а изгледот и перформансите оставаат без здив. 

Очекувањата се дека во продавниците ќе биде оваса година околу Божиќ, што значи, засега ќе се собираат нарачките и почнува масовно производство, следствено на тоа за скоро сите одеднаш да можат да ја имаат и играат. А каква зима не очекува, не гледам ама никаков знак дека лошо ќе помина, напротив. 

live.staticflickr.com/65535/49747503557_fa12f11...

Кога ќе почне продажбата ќе бидат понудени две опции - со читач за Блуреј/ЦД плеер или без. Перформансите и за двете ќе бидат исти, изборот ќе биде ваш.

 

 Најнебитното за нас, загрозените, болните, зависните, уживателите на гејамње, е секако цената која ќе се движи околу 500 евра.

  PlayStation 5 PlayStation 4
CPU 8x Zen 2 Cores at 3.5GHz with SMT (variable frequency) 8x Jaguar Cores at 1.6GHz
GPU 10.28 TFLOPs, 36 CUs at 2.23GHz (variable frequency) 1.84 TFLOPs, 18 CUs at 800MHz
GPU Architecture Custom RDNA 2 Custom GCN
Memory/Interface 16GB GDDR6/256-bit 8GB GDDR5/256-bit
Memory Bandwidth 448GB/s 176GB/s
Internal Storage Custom 825GB SSD 500GB HDD
IO Throughput 5.5GB/s (Raw), Typical 8-9GB/s (Compressed) Approx 50-100MB/s (dependent on data location on HDD)
Expandable Storage NVMe SSD Slot Replaceable internal HDD
External Storage USB HDD Support USB HDD Support
Optical Drive 4K UHD Blu-ray Drive Blu-ray DriveКОМЕНТАРИCopyright Jadi Burek © 2013 - сите права се задржани