НАСА објави нови панорамски снимки од Марс
Објавено на

НАСА објави нови панорамски снимки од Марс

Зумирано со макро на почвата + снимки од хоризонтот, деталано и убаво видливо и објаснето. Видеото ја прикажува внатрешноста на кратерот, како и локациите каде „Кјуриозити“ се движел, во последните девет години. Видеото е доказ дека во текот на зимскиот ден, нема прашина во воздухот, видливоста е до 30 километри.

Научниците се надеваат дека ќе дознаат повеќе за тоа како Марс останал без вода и колку време било потребно за да стане сува пустинска планета.

Curiosity rover captures a Martian panorama - Axios

 
КОМЕНТАРИCopyright Jadi Burek © 2013 - сите права се задржани