Бесплатен Божиќен ручек за 3000 граѓани во Кавадарци
Објавено на

Бесплатен Божиќен ручек за 3000 граѓани во Кавадарци

 Градоначалникот на Кавадарци, Митко Јанчев, приреди несекојдневен настан и добредојде на голем број кавадарчани, на сите но најмногу на оние од ранливите семјства по повод големиот православен, христијански празник Божиќ.

На Божиќениот ручек на градскиот плоштад во Кавадарци беа подготвени 3000 оброци за народот кој беше пријатно изненаден од оваа чест од градот кон нив.
КОМЕНТАРИCopyright Jadi Burek © 2013 - сите права се задржани